kvinnlig%20hårtransplantation

Hårtrasplanation för kvinnor

Fler och fler kvinnor använder sig av hårtransplantation för att bekämpa håravfall och vinna tillbaka självförtroendet.

För många kvinnor är döljandet av sitt håravfall en extremt påfrestande. Många försöker med olika frisyrer, kosmetika eller peruker. Dock börjar fler kvinnor upptäcka att hårtransplanationer inte bara är för män och att det finns en permanent lösning för dem.

En undersökning gjord av International Society of Hair Restoration Surgery (ISHRS) kom fram till att hårtransplantation för kvinnor har ökat från 11 till 15% under perioden 2004-2008.

Eftersom det finns många orsaker till håravfall, från medicinska skäl, fysisk stress och till och med vissa frisyrer , är det viktigt att kvinnor söker korrekt diagnos av en kvalificerad hårrestaurerings-specialist. Vi stolta över att kunna erbjuda patienter en del av de senaste framstegen inom hårtransplantation och bevisade medicinska behandlingar som kan hjälpa kvinnor permanent återställa håravfall .

Den vanligaste typen av håravfall hos kvinnor är med fläckvis glesa/kala områden, som vanligtvis beror på genetik. Medan mäns håravfall består oftast av vikar som kryper uppåt eller en kala fläck på toppen av hårbotten, visar kvinnor med kvinnligt håravfall andra tecken. Kvinnors håravfall karakteriseras oftast som en synlig avtunning över skalpen medan den främre hårlinjen oftast är intakt. De tydligaste tecknen som kvinnor upptäcker är oftast att deras hårsvans är tunnare eller deras bena är bredare.

Minoxidil 2 % eller 5 % lösning är den enda utvärtes läkemedel som godkänts av godkänd av Läkemedelsverket för kvinnligt håravfall . Denna produkt fungerar genom att stimulera hårtillväxten och resulterar i tjockare hårstrån.

Vi rekommenderar att kvinnor som lider av håravfall bör kontakta oss för att ta reda på orsaken till håravfallet och diskutera medicinska och kirurgiska behandlingsalternativ för att hantera situationen. Vi ser då om patienten är en bra kandidat för hårtransplantation.

Kvinnor kan använda sig både av FUE- och FUT-teknik. Mer information om dessa tekniker hittar ni "Så går det till".

Många kvinnor försöker väldigt långt att hålla sitt håravfall och deras hårrestaurering hemligt. Vi tror att kvinnor uppskattar att resultaten av hårtransplantation är subtil, naturlig och nästan omöjlig att upptäcka, det är därför vi tror att fler kvinnor väljer hårtransplantation som en permanent lösning på håravfall.