Andra metoder mot håravfall

Hårtransplantation är inte det enda sättet att handskas med håravfall utan det finns några till. Gemensamt med dessa metoder är att de är effektiva men främst endast bromsar upp håravfallet. I vissa fall kan de även ge lite återväxt. En annan gemensam punkt är att de lämpar sig bäst för dem som nyligen upptäckt håravfall.Det enda effektiva sättet att få tillbaka hår är med en hårtransplantation. Dessa metoder är dock utmärkta att kombinera tillsammans med en hårtransplantation eller för att skjuta upp det ofta oundvikliga håravfallet.

www.lavatrici-sabbiatrici-pallinatrici.it www.farmaciablasone.it www.quintinco.it www.shasaweb.it www.alberodiminerva.it www.vinicaparra.it www.liberacircolazione.it www.confesercentiimmobiliare.it www.demomode.it www.lanotiziaimmobiliare.it www.facilehotel.it www.berninimuseum.it www.blogunico.it www.dialoghiditrani.it www.ubuntu-remix-italiano.it www.casevacanzesottoalduomo.it www.newtrollschannel.it www.uial.it www.alpassocoitempi.it www.bed-and-breakfast-parma.it www.biciamo.it www.canhack.it www.masternovelagrafica.es

Finasterid (Propecia)

Finasterid äter man i pillerform dagligen (alt i intervaller av 4 dagar och en dag utan). Finasterid användes ursprungligen för män med förstorad prostata. Det minskar verkan av de enzymer som hämmar omvandlingen av testosteron till dihydrotestosteron (DHT). DHT tros vara den utlösande orsaken till manligt ärftligt håravfall. Efter studier med knappt 2000 patienter har det visats att efter två års behandling har patienterna fått en ökning av antal hårstrån på ca 10-11% på hjässan jämfört med utgångsvärdet. De vanligaste biverkningarna är nedsatt sexlust och svårigheter att få erektion (färre än 1 av 100). Dessa biverkningar har dock oftast upphört efter ett tag eller vid avbruten behandling. Finasterid kan endast användas av män.

Läs mer

Fass

Läkemedelsverket

finasterid propecia

Minoxidil (Recrea och Rogaine)

Minoxidil, som är den aktiva ämnet, sprayas/stryks i hårbotten 2 ggr dagligen. Det är det mest använda preparatet mot håravfall av ärftligt håravfall. Dessa medel kan leda till s.k. shedding vilket betyder att håret först tappas för att senare växa upp igen i förhoppningsvis tjockare kvalitet. För ca 80% av patienterna stoppas håravfall upp och för ca 50% ges någon form av återväxt. Den stora nackdelen med Minoxidil är dock att om patienten avbryter behandlingen, oavsett hur länge den har nyttjat medlet, så kommer det mesta av det nytillkomna håret tappas och man är tillbaka på ruta ett. De vanligaste bieffekter medlet kan ge är klåda, torr hårbotten samt förhöjt blodtryck. Minoxidil kan användas både av män och kvinnor.

Läs mer

Fass

minoxidil recrea rogaine

Laserbehandling

Behandling med laser fungerar ungefär på samma sätt som behandling för att hårborttagning men använder i stället en mildare laserstråle för att stimulera hårsäckarna att starta sin tillväxtfas samt att öka blodtillförseln i hårbotten. Behandling med laser kan utföras på flera olika sätt. Man kan gå till en klinik, man kan använda hjäm- eller laserkam. Att gå till klinik är inget vi rekommenderar i fall man inte har väldigt gott om pengar, helt enkelt eftersom det kostar en hel del. Däremot kan man enkelt använda laserkam eller hjälm hemma vilket blir betydligt billigare. Laserbehandling kan användas både av män och kvinnor.

Läs mer

ärftligthravfall.se

laserbehandling med laserkam