fut

FUT-metoden

Det finns flera fördelar med FUT, Follicular Unit Transplantation (även kallas strip-teknik):

För det första är det en billigare teknik än FUE eftersom man inte måste extrahera varje hårsäck/graft individuellt.

Eftersom man kan skörda hårsäckar tätare än med FUE så sparar man de begränsade antal hårsäckar till en ev. framtida hårtransplantation.

Det är enklare att dölja ingreppet vid donatorområdet eftersom man kan täcka den del man extraherat från med befintligt hår (förutsatt att man inte har väldigt kort hår).

Nackdelen är att metoden lämnar ett ärr (vi använder dock av trichofyti, eller tricophytic wound closure, se nedan, vilket gör ärret betydligt mindre synligt).

FUT är en process där hårstrån transplanteras från det permanenta donatorområdet (baksidan och sidorna av hårbotten) till de kala eller glesa områdena via en extraherad remsa av huden. Detta uppnås med hjälp av naturligt förekommande grupper om 1, 2, 3, eller 4 hårstrån, kallas follikulära enheter.

Efter bedövning av patientens hårbotten, tar kirurgen, Dr. Saifi, bort en remsa av vävnad från donatorområdet som sedan skärs i många enskilda follikulära enheter med hjälp av mikroskop. Efter beredning av hårsäckarna gör läkarna gör små hål i patientens hårbotten i det som kallas mottagarområdet där de transplanterade hårsäckarna placeras. Placeringen och vinkeln av de follikulära enheterna är mycket viktigt för den estetiska kvaliteten i en hårtransplantation.

Trichofyti

Trichofyti, eller tricophytic wound closure, är en relativt ny metod som vi använder oss av vid FUT. Det innebär att vi, med hjälp av en speciell sax, klipper bort en remsa (ca 1 mm) vid övre delen av såret. Den andra delen viks sedan över den bortklippta biten när ärret sys ihop. Trichofyti gör att ärret blir betydligt svårare att upptäcka, speciellt om patienten i framtiden planerar att ha kort hår. Hur lyckad trichofytin blir hänger både på kirurgens skicklighet och patientens läkekött.

www.lavatrici-sabbiatrici-pallinatrici.it www.farmaciablasone.it www.quintinco.it www.shasaweb.it www.alberodiminerva.it www.vinicaparra.it www.liberacircolazione.it www.confesercentiimmobiliare.it www.demomode.it www.lanotiziaimmobiliare.it www.facilehotel.it www.berninimuseum.it www.blogunico.it www.dialoghiditrani.it www.ubuntu-remix-italiano.it www.casevacanzesottoalduomo.it www.newtrollschannel.it www.uial.it www.alpassocoitempi.it www.bed-and-breakfast-parma.it www.biciamo.it www.canhack.it www.masternovelagrafica.es