transplantera%20ögonbryn

Transplantation av ögonbryn

Eftersom ögonbryn har en central position i ansiktet och ramar in ögonen är de del av det enskilt viktigaste ansiktsinslaget. Till skillnad från förlusten av hår på huvudet ses inte förlusten av ögonbrynen som en naturlig process och är därför inte kosmetiskt acceptabel.

Ögonbryn kan förloras p.g.a. en mängd olika orsaker: överdriven plockning, alopeci areata, brännskador, sköldkörtel/systemiska sjukdomar tatueringar , infektioner, medfödd oförmåga till ögonbryn och en genetisk benägenhet för ögonbryn till tunna ögonbryn, eller så kan de försvinna med tiden.

Transplantation av ögonbryn liknar andra tillvägagångssätt av hårtransplantation som utförs i hårbotten på så sätt att, för lämpliga kandidater, är det transplanterade håret permanent. På andra områden skiljer transplantationerna sig mycket åt eftersom ögonbryn har sina egna unika egenskaper. Riktningen av ögonbryns-håren förändras dramatiskt i olika delar av pannan. I området för ögonbryns-håren närmast näsan, pekar håret uppåt. Håret över toppen av ögonbrynet pekar utåt och nedåt och håret i den nedre delen av pannan växer utåt och uppåt .

Hårstrån till ögonbrynen tas för det mesta från nacken. Den viktigaste aspekten av att transplantera ögonbryn är att följa den naturliga hårriktning väldigt noga. En annan viktig del av ögonbryns-transplantation är att endast enskilda hårsäckar kan användas (till skillnad mot transplantation av hår på huvudet).

Utseendet på ett ögonbrynstransplantation kommer att mogna under loppet av ett år. Under den tiden, kan en ytterligare ögonbrynstransplantation övervägas. Under detta period ögonbrynshåren vridas och formas efter behov.